Άρθρα

Προβιοτικά και πρεβιοτικά

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι διαιτολογικοί όροι προσθέτονται σε άρθρα και συζητήσεις. Καλό θα ήταν να τους γνωρίσουμε για να τους αξιοποιήσουμε στην καθημερινότητα μας. Την αρχή στο διαιτολογικό λεξικό μας θα την κάνουμε με τους όρους  προβιοτικά… Δείτε περισσότερα

3 αλλαγές που θα βοηθούσαν στην εγκυμοσύνη

Μπορείτε να προετοιμάσετε το σώμα σας μέσα από την διατροφή; Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή έχει μεγάλη σημασία για να αυξηθούν οι πιθανότητες. Ποιες 3 αλλαγές θα βοηθούσαν στην εγκυμοσύνη;

Δείτε περισσότερα →

Αυγό, φίλος ή εχθρός;

Αν ρωτήσετε ποιο τρόφιμο είναι εξαιρετικά υγιεινό, νόστιμο, αρκετά φθηνό, εύκολο να μαγειρευτεί και εύκολο να βρεθεί, σίγουρα η απάντηση είναι μία και γρήγορη. Αυγό, φίλος ή εχθρός;

Για πολλά χρόνια τα αυγά είχαν κατηγορηθεί ότι ανεβάζουν την χοληστερίνη.… Δείτε περισσότερα

Καθημερινές τροφές κατά της κυτταρίτιδας

Ο μεγάλος “εχθρός” για κάθε γυναίκα! Ευτυχώς όμως υπάρχουν καθημερινές τροφές κατά της κυτταρίτιδας.

Η κυτταρίτιδα, δηλαδή η όψη “φλοιού πορτοκαλιού”, σχηματίζεται σε ορισμένα σημεία στο σώμα κάθε γυναίκας αλλά και άντρα. Οφείλεται στην καθιστική ζωή, στη μειωμένη φυσική… Δείτε περισσότερα

Μικρές αλλαγές Μεγάλο αποτέλεσμα

Το περίφημο ιδανικό σωματικό βάρος είναι “το άγιο δισκοπότηρο” για τον περισσότερο κόσμο. Το πρόγραμμα διατροφής – δίαιτας, είναι όπως το κόκκινο πανί για τον ταύρο, για το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων. Αυτές οι μικρές αλλαγές που προτείνουμε… Δείτε περισσότερα

8 λόγοι που κολλάει η ζυγαριά

Είστε τυπικοί και πιστοί στο διαιτολογικό πρόγραμμά σας, δεν χάνετε το καθιερωμένο ραντεβού σας με το γυμναστήριο και παρόλα αυτά η ζυγαριά δεν κατεβαίνει; Τι μπορεί να φταίει; 8 λόγοι που κολλάει η ζυγαριά

Άγχος

Το έντονο και… Δείτε περισσότερα

Σακχαρώδης Διαβήτης

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι η παθολογική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από υψηλές συγκεντρώσεις γλυκόζης στο αίμα. Έχουμε δύο τύπους σακχαρώδη διαβήτη : τον τύπο I, που είναι ινσουλινοεξαρτώμενος με ασθενείς με φυσιολογικό ή σχεδόν φυσιολογικό βάρος και τον τύπο II… Δείτε περισσότερα